dilluns, 8 de desembre de 2008

ANIMALADES


A MALASIA ENCARA HI HA CUQUES DE LLUM (I MOLTES).
El titol pot sonar carrinclo, fifi per alguns, pero el seu rerefons es totalment nostalgic. Aquesta recessio a la tendra infancia va comensar fa mes d'un any fent una cervesa al Nepal amb en Tyson, un yanki cepadot, llegit i de butxaca plena, al descobrir, de sobte, tres llumetes en uns arbustos. "Ostia! Cuques de llum!". I vem comensar a recordar-les i, apenats, a adonar-nos que feia anys i anys que no en veiem (no recordo els comentaris de'n Tyson al respecte de l'estat de la questio als States).

Ha tornat a sortir el tema, pero aquest cop no per tres individus de l'especie, sino per centenars de "fireflies" pampalluguejant pels voltants del riu, com arbres de nadal, totalment coordinades. L'aigua calmada, la canoa lliscant suaument cap a elles, la lluna sense arribar al tall de melo, i per totes bandes i al llarg del riu, totes aquestes llumetes i llumetes encenent-se intermitentment. Si, al poble fa molts anys n'hi havia, pero aquest espectacle no s'havia vist mai.

NATURALESA FREAK
- 10 minuts per 5 ringgits (1 euro): posa els peus a dins de la piscina i deixa que desenes de peixos-doctor et facin massatges a la vegada que se't mengin les pells mortes. Pessigolles, angunia, plaer, fastic,...una experiencia mes.

- Rafflesies: les flors mes grans del mon (tot i que aquesta afirmacio de les coses que son el mes ... del mon, a l'anar viatjant, et vas trobant que es van repetint pel mateix en diversos llocs, a modus de reclam), fan mes d'un metre de diametre i de tant extraordinaries semblen de mentida. De moment no n'hem vista cap, ja que les que hi havia als Cameron Highlands nomes es podien anar a veure en un tour combinat amb coses tant sucoses i exotiques com una fabrica de te, una plantacio de maduixes i una granja d'avelles, be, i la xarlotada d'anar a veure com un pallu amb grenyes i tapanaps disparant amb servatana!...que a Papua puguis trobar gent aixi passi, pero aqui???

- I una altra especie curiosa: unes petites plantes que al tocar-los les fulles, les tanquen automaticament. Curios.

ELS HABITUALS
-De mones n'hem vist a d'altres llocs, a l'India te les trobaves tant a les ciutats mes superpoblades com als llocs mes recondits, i aqui s'estan convertint en un element continu en els paisatges i llocs, pero tot i aixi no ens deixen de sorprendres i de cridar-nos l'atencio. Veure aquests petits homenets gamberros corrent pel teu voltant, saltant per les lianes o robant bosses amb menjar a la gent sempre te la seva gracia.

- I els llangardaixots de metro (o mes) que van apareixent sovint, tot i que son molt timids i porucs i al detectar-te surten corrent per amagar-se. Sort que els animals son rucs, perque si pensessin una mica s'adonarien que si en lloc de fugir corressin cap a nosaltres, sortiriem esperitats, perdent les xancles pel cami i amb els gallumbos carregats, i es podrien fer un bon fart de riure.

ELS PERILLOSOS PER LA SALUT FISICA
Si, som uns malalts: ens prenem pastilles per la malaria, portem repelent, insecticida en esprai i un aparell per enxufar a la corrent i anar-li cardant pastilletes oloroses, pero tot i aixi els mal xinats et foten la sang quan poden (pero mentre apart de treure't coses no te'n posin, rai).
ELS PERILLOSOS PER LA SALUT MENTAL
-En alguns allotjaments, els mes dirigits a backpackers (motxilerus), acostuma a trobar-s'hi una especie que tot i no picar-te fisicament, irrita bastant: els tipics que van d'independets pel fet de viatjar sols pero perden el cul per passar-se el dia asseguts al hostel fent cerveses i explicant-se batalletes amb d'altres de la mateixa calanya, amb els quals despres de fer-se la pregunta de "Where are you from?" ja son amics de l'anima. Al lloc son els reis, i et miren com si pel fet d'haver arribat al poble 10 minuts abans que tu ja siguis un pringat i ells els grans descobridors. Van d'intrepits i aventurers pero s'escartxofen als hotels mes replets de guiris i mes superrrecomanats per la Lonely Planet, i acostumen a comentar (repetidament, a tothom amb qui es creuen) coses com: "now I'm going to India because my girlfriend is there" (vaja farol, nanu!).
Segur que aquests tenen moltes mes fotos de nous amics al Facebook que no pas de paisatges o gent del lloc

-I per acabar, dins de la fauna viatgera, de moment ens hem salvat dels mes nocius: les manades d'israelians prepotents, xulos, fashions i egoistes. Per sort nostra, ni a Iran, ni a Bahrain, ni a Malaisia els deixen entrar, i per entrar a Indonesia (el nostre proper desti -si tot va be-), necessiten un permis especial.

5 comentaris:

Dani Farrús ha dit...

Toni i Anna, encara estem esperant les vostres impressions del viatge a la India!!

Gemma ha dit...

Doneu records als mosquits!! sempre preparats a trobar la clapa de pell que no t'has untat... fa molt bona pinta aquesta zona,es fa submarinisme?? ja sabeu que nosaltres som dels turistes pijets..i poc ecològics que fumiguem l'habitació per dormir tranquils, je je
Que continueu disfrutant guapus!

Dani Farrús ha dit...

Hola Gemma!

Nosaltres pijets no som, ara tambe fem unes fumigades al llit, cortines, parets,....

I de submarinisme si que hi ha algun lloc forsa guapo per fer-ne, quan hi siguem ja informarem.

Records!

Anna i Dani

SubiToni ha dit...

Bones parelleta!!!!

Veig que això us va "de perles" com deia en Pep Aleix...
Me n'alegro, seguiu disfrutant al màxim, i enviant-nos cròniques i fotos com fins ara! ;-)

I sobre l'Índia...
Impressionant! Tenim clar que hi tornarem algun dia o altre. Ja us passaré un mail explaiant-me sobre el tema...jeje.

per cert, no vaig trobar-hi cau jueu xulu-fashion, deuen notar la crisi econòmica també!

SaluT camarades,

una abraçada.

Garmens.

Borja ha dit...

Hola Parella!!

M'acabo d'entretenir una mica llegint el vostre megaviatge...i feu rabieta, no ho negaré!

La foto de l'Anna amb el mocador a Iran...i tu amb barba!!!

Bueno gent, seguiu disfrutant i cuideu-vos molt.
Una abraçada pels dos.
Alguna anècdota rotllo "aigué"??
Per cert, he vist en alguna foto, l'Anna tripulant la moto. Inevitablement, t'he visualitzat a Formentera!!!